Limitált kiadású óra az Űrsikló 40. évfordulójára

A G-Shock DW5600NASA21-1 fekete-fehér dizájnt a Columbia űrsikló 1981. április 12-én indított STS-1 megjelenése ihlette. Az első küldetésen még a hajó aljára erősített hatalmas hidrogén üzemanyag tartály is fehér színre volt festve. 

Columbia Űrsikló STS-1 küldetés Fotó: NASA

 Az értékesítés április 12-én, hétfőn indul a Casio G-Shock weboldalon.

 "a G-SHOCK ezzel fejezi ki tiszteletét a NASA és az Űrsikló, több évtizedes űrkutatásban elért eredményei előtt" - írja a Casio honlapján.

 

Fotó: G-Shock

 A NASA űrhajósai, John Young és Bob Crippen repülték, az STS-1 küldetést amit "a történelem legmerészebb próbarepülésének" neveztek. 

 A G-Shock digitális óra fehér számlapon piros NASA "kukac" emblémával és rozsdamentes acél tokkal rendelkezik, hátlapján az űrsikló vésett sziluettjével. A hozzá illő fekete-fehér óraszíj "STS-1" és "United States" felirattal van ellátva. 

 A kijelző háttérvilágítású grafikát is tartalmaz, amely a shuttle sziluettjét és az "1981 - 2021" ábrázolja megvilágításkor.

Asztronauták az Űrsiklón G-Shock karórával. Fotó: NASA

 A négyzetes alakú Casio G-Shock azon karórák közé tartozott, amelyeket a NASA jóváhagyott űrhajósai számára az űrsiklón való repüléshez. Az űrben repült G-Shock órák jellemzően fekete és szürke színűek voltak, de ugyanazokkal a formai és üzemmódokkal rendelkeztek, mint az új STS-1 40. évforduló limitált kiadása.

 A DW5600NASA21-1 a második NASA-témájú G-Shock . Az első modell, a teljesen fehér színű DW5600NASA20, 2020. április 24-én jelent meg és gyorsan elkapkodták, és jó esély van rá,hogy ezúttal is nagy érdeklődés lesz az új példány iránt.

 

Forrás: Casio G-Shock