Rocket Science

Limitált kiadású óra az Űrsikló 40. évfordulójára

A G-Shock DW5600NASA21-1 fekete-fehér dizájnt a Columbia űrsikló 1981. április 12-én indított STS-1 megjelenése ihlette. Az első küldetésen még a hajó aljára erősített hatalmas hidrogén üzemanyag tartály is fehér színre volt festve. 

Tovább olvasom

A legfurcsább indítás előtti orosz űrhajós rituálék.

Jurij Gagarin 1961-es első űrrepülése óta, mítoszok, legendák és hagyományok épültek fel a közel százötven emberes rakéta-indítás során. És ha nincs is látszólag sok értelme az egésznek, de amikor 274 tonna robbanó rakéta-üzemanyag tetejére ültetik az embert, minden segítség jól jön.

Tovább olvasom

Stagnáló orosz űrprogram

Már hatvan éve, hogy a Szovjetunió történelmet írt, 1961. április 12-én Jurij Gagarin első emberes űrrepülésével. Oroszország az űr meghódítása során elért dicsőséges történelmi öröksége árnyékában, továbbra is hatalmas ambíciókat táplál az űrkutatáshoz. A jelen képességeik, és lehetőségeik azonban…

Tovább olvasom

Elon Musk elárulta miért robbant fel a Starship SN11 prototipusa

A SpaceX Starship (Csillaghajó) SN11 prototipusa múlt kedden indult tesztrepülésre a dél-texasi Boca Chica közelében.  A tervek szerint 10 km-es magasságig emelkedik az 50 méter magas rozsdamentes acélból készült rakéta a három Raptor hajtóművével, majd aerodinamikai manővert  végrehajtva, végül…

Tovább olvasom

Miért gondolják sokan a mai napig, hogy a holdraszállást meghamisították?

 Körülbelül 400 000 ember, a Nasa alkalmazottai és beszállítói kellettek ahhoz, hogy 1969-ben Neil Armstrong és Buzz Aldrin a Holdra léphessen - de csak egy emberre volt szükség aki elhintette az elképzelést, hogy ez mind kamu. Az egész egy Bill Kaysing nevű férfival és az "Amerika 30 milliárd…

Tovább olvasom

Oroszország és az Egyesült Államok 2030-ig meghosszabítja a világűrben folytatott együttműködési megállapodást.

Mihail Mishustin orosz miniszterelnök jóváhagyta azt a javaslatot, amiben Oroszország és az Egyesült Államok 2030 végéig meghosszabbítja a világűrben folytatott együttműködésről szóló megállapodást - jelentette a kabinet sajtószolgálata szombaton.

Tovább olvasom
Címkék: USA Oroszország

Átparkolták az asztronauták a Dragon űrhajót a Nemzetközi Űrállomáson.

A NASA űrhajósok hétfőn első alkalommal hajtottak végre a jövőben valószínűleg rutin feladatú át-dokkolást. A SpaceX Crew Dragon Resilience űrhajó áthelyezésével előkészítették a helyet az válltásukra érkező legénységnek és az azt követő teherhajónak. 

Tovább olvasom

3 milliárd dolláros költség növekedés a NASA-nál a járványhelyzet miatt

 NASA főfelügyelői irodájának Office of Inspector General - OIG, március 31-i jelentése szerint az ügynökség arra számít, hogy a járvány miatti plussz költségek közel 3 milliárd dollárt tesznek ki. Ebből mintegy 1,6 milliárd dolláros költség növekedést 30 nagy program és projekt adja. 

Tovább olvasom

Orosz katonai műhold égett el a légkörben, adta hírül a NORAD

A NORAD (North American Aerospace Defense Command) - Észak-amerikai légvédelmi parancsnokság szerint, a műhold körülbelül 300 kilométeres magasságú poláris pályán keringett mielőtt április 1-jén letért, és később valahol a csendes-óceán felett égett el a sűrű légkörbe érve.

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása