Kiderült a négy orosz színésznő neve, akik közül egy szerencsés elutazhat a Nemzetközi Űrállomásra

A szokatlan űrrepülés része lesz a „Vyzov” (Kihívás) film forgatásának, amelyet tavaly novemberben jelentettek be, a Roszkoszmosz és a moszkvai székhelyű Egyes Csatorna - tévé adó közötti partnerség keretében.

A színésznő kiválasztására nyílt meghallgatást indítottak, amire nem csak hivatásos, hanem amatőrök jelentkezését is elfogadták.

Márciusban a Roszkoszmosz és az Egyes Csatorna bejelentette, hogy körülbelül 3000 jelentkezőt hallgattak meg, amibő egy 20 fős listát továbbítottak a Jurij Gagarin Űrhajós Képző Központba. Ott orvosi, fizikai és pszichológiai vizsgálatoknak vetették alá őket, hogy megállapítsák, ki alkalmas az űrutazásra.

Dmitrij Rogozin az orosz űrkutatási vállalat vezetője elárulta, hogy a film rendezője, Klim Szipenkó már átesett az orvosi ellenőrzésen, és megerősítették alkalmasságát a repülésre.

A következő lépésben Szipenko és csapata kiválasztja azt a színésznőt, aki elkíséri őt és Anton Shkaplerov űrhajóst a Szojuz MS-19 űrhajón a Nemzetközi Űrállomásra.  Rogozin szerint ezt a döntést Szipenkonak kell meghoznia.

A nap végén mindig az igazgató dönti el kivel fog együtt dolgozni. A mi feladatunk, hogy a kiválasztott hölgy készen álljon a kihívások kezelésére. - Rogozin

Bár Rogozin nem erősítette meg a végső jelölteket, de a filmes csapattól megtudtuk, hogy négy, 27 és 36 év közötti hölgyről van szó. Három tapasztalt profi színésznő, míg a negyedik amatőr.

Sofya Arzhakovskaya aka Sofya Skya (1987) amerikai-orosz színésznő, és balett táncos, számos hollywoodi és brit filmben is szerepelt már.

 

Galina Kairova (1994) neki nincs ismert színészi tapasztalata.



Alena Mordovina (1987) orosz tévés szerepekben játszik.

 

Yulia Peresild (1984) jól ismert az orosz tévé és filmiparban. Egyik legismertebb szerepe, a "Szevasztopoli Csata" - orosz háborús film.

 

Meglehetősen összetettnek igérkezik a választott színésznő szerződtetése, hiszen hasonló projektre nem volt példa, és számos olyan forgatókönyv merülhet fel a kiképzés, az űrrepülés vagy a Földre való visszatérés során, amiket alaposan ki kell dolgozni. Felmerült, hogy a döntősök közül az egyik prominens színésznő hajlandó lesz-e elfogadni a tartalék szerepet, figyelembe véve az erre fordítandó időt.

Pavel Vlasov, a Jurij Gagarin Űrhajós Oktatóközpont vezetője korábban kijelentette, hogy a Szojúz MS-19 szeptember 20-án indul, így mindössze négy hónapos kiképzési időt biztosítva.  Vlasov és csapata ezt a küldetést arra használja majd, hogy az ilyen rövid időtartamú űrhajós képzési folyamatot tökéletesítse a jövőbeli űrturisták számára.    

Az ISS-en töltött 12 napos tartózkodás és forgatás után, Szipenko és sztárja, a távozó ISS-parancsnokkal Oleg Novitsky-al együtt visszatér a Földre a Szojúz MS-18 fedélzetén.

 

Forrás: spacenews.com

Címkék: Film Women Rogozin