Bemutatták a Virgin Galactic új űrrepülőjét

 A SpaceShip III dizájnja látványos változást hozott megjelenésében, a korábbi verziók fehér színjét, ragyogó fémes külső váltotta.

"A SpaceShip III kategóriájában egyedülálló, de nem csak gyönyörű, hanem a Virgin Galactic új növekvő űrhajó-flottáját is képviseli" - mondta Richard Branson

"Minden nagyszerű eredmény, alkotás és változás egy ötletből indul ki. Reméljük, hogy mindazok, akik az űrbe utaznak, új perspektívákkal és új ötletekkel térhetnek vissza, amelyek pozitív változásokat hozhatnak bolygónkra.

 - tette hozzá a milliárdos vállalkozó.

A VSS Unity és SpaceShipTwo, még 2004-ben elnyerte a 10 millió dolláros Ansari X-díjat, miután két héten belül két legénységgel két szub-orbitális repülést teljesített sikeres landolással.

A Unity és az Imagine két pilótával hat utas szállítására képes űrrepülőgép, amit úgy terveztek, hogy egy szállító repülőgép szárnyai alól 15 000 méteres magasságban elengedve, a rakétahajtóművét használva a világűr pereméig repüljön.

A Virgin Galactic utasai 250 000 dollárért néhány percre megtapasztalják a súlytalanság állapotát, gyönyörködhetnek a Föld látványában az űr feketeségével szemben. A cég képviselői szerint már több mint 600 foglalásuk van.

 

Ide kapcsolódó hír, hogy a Land Rover meghosszabbította együttműködését a Virgin Galactic-al. A brit márka a megállapodás részeként továbbra is járműveket biztosít a jármű mozgatásához.

Forrás: space.com

Képek: Virgin Galactic, Land Rover