Rocket Science

Dokkolt az első űrhajó a kínai űrállomásra

A Long March 7 rakéta fedélzetén indult űrhajó üzemanyagot és ellátmányt szállít

Szombaton, nyolc órával a Wenchang űrkikötőből való indulás után, a kínai Tianzhou-2 teherűrhajó dokkolt a Tianhe űrállomással alacsony Föld körüli pályán. 

Tovább olvasom

Mikrometeor találat érte a Nemzetközi Űrállomás robotkarját

A Canadarm2 sérülését egy rutin ellenőrzés során fedezték fel

A lehető legnagyobb óvintézkedések megtétele ellenére is előfordul, hogy az ISS apró tárgyakkal ütközik. Az egyik ilyen találkozásból származó sérülést nemrég vették észre a május 12-én, a Canadarm2 rutin ellenőrzése során.

Tovább olvasom

Új Hold rover építése került bejelentésre

Az ipar két titánja fogott össze az újgenerációs Holdautó építésében.

A Lockheed Martin és a General Motors május 26-án jelentette be, hogy közösen egy újgenerációs holdjáró jármű fejlesztésébe kezdenek. A cég potenciálisan a NASA Artemis programjához szánja a rovert. Az Artemis legfontosabb célkitűzése pedig, hogy az évtized végéig fenntartható emberi jelenlétet…

Tovább olvasom

Virtuális séta az orosz űrhajózási múzeumban.

A járványügyi korlátozások enyhülésével lassan a múzeumok is látogathatóak lesznek, de aki nem akar a tesztekkel, oltási igazolvánnyal, vagy az utazással bajlódni, most kényelmesen otthonról is megtekintheti virtuális séta keretében, a Moszkvában található Lavocskin Űrhajózási Múzeumot. 

Tovább olvasom

Conestoga - Az első magánfinanszírozott orbitális képességű rakéta

A mindössze három indításig jutó projekt igen látványos módon ért véget

1982: Több mint negyed évszázad telt el az űrverseny kezdete, és egy évtized a hetedik és egyben utolsó hold misszió óta. Az újra-felhasználható űrsikló már üzemelt. De ebben az évben valami igazán különleges esemény is történt, nevezetesen az első magánfinanszírozású hordozórakéta indítás. 

Tovább olvasom

A Harmadik Birodalom rakétameghajtású repülőinek hajtóművei

Német repülőgépeken alkalmazott rakétahajtómű fejlesztések a második világháború alatt és előtt

Az előző írásban igyekeztem bemutatni a Szovjetunióban a második világháború alatt és előtt megvalósult rakéta kísérleteket amelyeknél a "főszerepet" a repülőgépek játszották.És nem lenne teljes a kép ha nem térnénk ki a az ugyanebben az időszakban lezajlott (a repülőgépeken alkalmazott) német …

Tovább olvasom
süti beállítások módosítása